Kallrökning / Klimarum2025-06-18T08:37:20+02:00

KALLRÖKNING / KLIMARUM

Kallrökning och fermenteringsrum är till för rökning och mognande av salami, rå skicka och liknande köttprodukter med en temperatur mellan 12 – 35°C.

BESKRIVNING
Konstruktionen består av en central luftkonditioneringsenhet. En centralfläkt gör att produkterna behandlas och torkar likadant. Vid önskemål kan rök tillförs av en rökgenerator som placeras i anslutning till luftkonditioneringsenheten.

MICROPROCESSOR – STYRNING
Utrustning speciellt framtagen för styrning och reglering av tork och rökprocesser. Styrningen mäter och reglerar kontinuerligt skåptemperatur, kärntemperatur, fuktighet och tid. Upp till 99 st. program kan programmeras och sparas i styrningen. Programmen görs enkelt genom att förprogrammerade funktioner finns upplagda i en meny.

LUFTCIRKULATION
Cirkulationen i rummet produceras av en kraftfull centrifugfläkt som är placerad utanför rummet. Fläkten styrs via en frekvenskontroll.

VÄRME & KYLA
Värme och kylbatteriet är gjord av rostfritt stål och är placerad tillsammans med fläkten i konditioneringen.

ÖVRIGT
Utrustningen kan antingen monteras i ett befintligt rum, eller levereras det komplett med ett skåp.

Kontakta oss för mer info!

Klicka på en bild för att se den större.

Går det att installera kallrökningsutrustningen i befintliga lokaler?2025-06-18T08:21:15+02:00

Ja, Protechs kallröknings- och mognadsutrustning kan monteras i ett befintligt rum eller levereras som komplett skåpenhet beroende på produktionsbehov.

Hur styrs temperaturen och luftfuktigheten i ett klimatrum?2025-06-18T08:20:46+02:00

Klimatrummet styrs av en mikroprocessor som automatiskt reglerar skåptemperatur, kärntemperatur, luftfuktighet och processens längd. Användaren kan spara upp till 99 förinställda program.

Vad är ett kallrökningsrum och vad används det till?2025-06-18T08:20:14+02:00

Ett kallrökningsrum används för att röka och mogna köttprodukter som salami och rå skinka vid temperaturer mellan 12 och 35 °C. Det skapar rätt klimat för smakutveckling och hållbarhet.

Till toppen